Massage

Touch of Heart- the healing art of massage

massage kan een ontdekkingsreis zijn naar jezelf, een woordeloos helen of innerlijk tot rust komen. 

IMG_1574

Bio-Energetische massage is een holistische massagebehandeling op maat waarbij gebruik gemaakt wordt van helende technieken die inwerken op je lichaam, je psyche en je energiesysteem. Een evenwicht brengende behandeling dus. Je maakt een dieper contact met wat er op dit moment in je gaande is.

Dit kan je helpen meer voeling te krijgen met je lichaam en je attent maken op jouw spannings-en/of pijnplekken.
Ook emotioneel en psychisch kan je ervaren hoe het nu met je gesteld is. Dit kan soms confronterend zijn maar je ook inzichten brengen rond zelfzorg, energieniveau, werk, stress, relatie, enzovoort. Dit alles uiteindelijk met één doel : méér zijn wie je werkelijk ten diepste bent!

Een massagebehandeling bestaat uit een combinatie van verschillende massagevormen. De gebruikte technieken zijn slechts een ingangspoort en hebben enkel als doel je te ontspannen en jouw eigen lichaams- intelligentie wakker te maken.

Massage is misschien wel het mooiste cadeau dat je kunt geven aan jezelf of anderen! Het zorgt dat je beter in je vel komt te zitten, ook letterlijk. Het ontspant, geeft energie en zorgt voor verbinding. Aangeraakt worden met aandacht en zorg, dat doet goed.

De gebruikte massagevormen zijn:

 • Klassieke massage met etherische-oliën.

 • Holistic pulsing

 • Stretching en compressie

 • Energetische massage

 

Touch of Heart massage

Wanneer een masssage?

 • Lichamelijke klachten (hoofdpijn, nek-, rug- en schouderklachten)

 • Veel in je hoofd zitten

 • Onrust voelen

 • Buikklachten

 • Vermoeidheid, overbelasting

 • Ontspanning & balans zoeken

 • Als geschenk aan jezelf of ander

  Het is een goed idee om je regelmatig te laten masseren. Hoewel soms pijnlijk, als er storingen in het lichaam aanwezig zijn, is massage helend. Een goede massage is in ieder geval holistisch, werkt zowel geestelijk als lichamelijk, want er is een onlosmakelijke verbinding tussen lichaam en geest. Doel is lichaam en geest terug in balans en harmonie te brengen.

 • Massage helpt bij de productie van endorfines, de lichaamseigen pijnstillers, versterkt
  ons immuunsysteem en werkt energetisch. De positieve effecten van massage zijn merkbaar op korte en op lange termijn.

  Je merkt direct een heerlijke, diepe lichamelijke en emotionele ontspanning: de spieren zijn losgemaakt, de bloeddruk is genormaliseerd, de circulatie is gestimuleerd, de aanmaak van
  adrenaline is verminderd, een snelle ademhaling en hartslag zijn vertraagd, de ademhaling wordt dieper en gelijkmatiger.

  Afvalstoffen worden door een verhoogde vloeistofdoorstroming sneller afgevoerd. Het lymfestelsel profiteert meer van een massage dan eender welk lichaamssysteem. Het moet normaal zonder pomp de lymfevloeistof doorheen het lichaam verplaatsen om zo de afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. Massage is, in combinatie met lichaamsbeweging, de meest effectieve methode om deze vloeistof in beweging te krijgen, wat soelaas brengt bij zwellingen en vochtophoping. Soms kan ons lichaam wat hulp gebruiken. Extra water drinken na de massage helpt ook.

  Op mentaal vlak kan je na afloop van een massage onbekommerd naar je eigen zorgen kijken.
  Je bent kalmer, meer ontspannen en je voelt je gewaardeerd door de aangename aanraking en aandacht: persoonlijk, warm en respectvol. Ontspannen mensen kunnen helderder en positiever denken dan gespannen personen die onder stress gebukt gaan. Ze kunnen ook gemakkelijker beslissingen nemen. Bij ontspanning zijn de hersenen en emoties beter uitgebalanceerd. Tijdens een massage wordt het hormoon oxytocine aangemaakt, dat zorgt voor een goede balans in het lichaam en je een goed gevoel geeft. Het vormt een tegenwicht voor het stresshormoon cortisol.

 • Positief fysiek contact bevordert het humeur en de gezondheid. Fysiek contact is een eerste levens-behoefte, zoals eten en drinken. Wie regelmatig aangeraakt wordt, voelt zich niet alleen beter, maar heeft ook meer weerstand. Wie echter nooit wordt aangeraakt, voelt zich ongelukkig en zal fysiek verzwakken. Dat geldt voor mensen van alle leeftijden.

 • Op lange termijn ga je je beter in je vel voelen: een betere zelfkennis, zelfverzekerder, meer ontspannen en aangenamer in de omgang. Kortom, je komt steviger in je schoenen te staan.
  Massage breng het hele lichaam in balans en heeft een positieve invloed op de geest.Een eenvoudige behandeling maar met een intens en heerlijk resultaat.
  Reden genoeg om jezelf te laten verwennen met een heerlijke massage.

Soort behandeling/Tarieven

Anti-Stress massage  60′ – 60 euro
-verwijdert spanningen uit hoofd, gelaat, nek, schouders en rug.

Anti-Stress massage  90′ – 80 euro
-verwijdert spanningen uit hoofd, gelaat, nek, schouders, rug, buik,   bekkengebied, armen, handen, benen en voeten.

Kom-in-je-lijf massage 60’/90′ – 60/80 euro
-is een gecombineerde massage-behandeling waarbij alle zintuigen aan bod komen.
Volgende massagevormen worden toegepast:
holistic pulsing (zachte pulserende schudbewegingen)
stretching en zachte druk op spieren en gewrichten
energetische massage (rustgevend en balancerend)
vlindermassage (zeer zachte subtiele strijk-bewegingen met   vingertoppen en handen waarbij spanningen losgemaakt worden en   energie opgewekt)
Kortom  door de zeer gevarieerde aanrakingen bij deze behandeling
ontstaat er evenwicht en rust in lichaam en geest.

Pure-Energy massage 60’/90′ – 60/80 euro
-zeer zachte helende massage met etherisch/aromatisch geurende olie   (verscherpt de zintuigen, brengt tot rust, kalmeert de geest, verhoogt   je energieniveau en weerstand, verbetert de slaap en vermindert pijn)

Verwen-massage van hoofd, handen en voeten 60′ – 60 euro
-bij deze massage van het hoofd, het gelaat, de handen en de voeten   ervaar je de weldaad van het loslaten van alle spanningen die zich in   deze delen bewust en onbewust vastzetten. Het zijn de lichaamsdelen   waarmee we de wereld intensief scannen, ervaren, contacteren en   ontdekken en die zo vaak over het hoofd gezien worden om ook te   ontspannen.

 

Locatie
-in Gent (Rozemarijnstraat 34) en altijd op afspraak : 0498 11 84 23

Massages aan huis
-zijn ook mogelijk vanaf 2 personen. Voor info/boeking kan je mij contacteren (via gsm of mail)

Cadeaubonnen
-zijn verkrijgbaar (bedrag naar keuze volgens behandeling)

IMG_9880
    IMG_3681-2

Reviews:

‘Grote zachte handen, respectvolle aanraking, authentieke aanwezigheid : alle ingrediënten voor een diepgaande en overheerlijke massage!
Ruimte wordt vrijgemaakt om naar binnen te gaan en te ontdekken, om te voelen en over te geven, om te helen in lichaam, geest en ziel.
De massage van Frank onderscheidt zich door werkelijk ont-moeten, respectvolle (h)eerlijkheid, pure eenvoud en diepe zijns-rust.
Ik kan helemaal thuiskomen in mijn lichaam en genieten van wat er is’.
Ann V.

‘ Massage op maat, holistische aanpak. Frank geeft je een relaxerende en helende massage. Frank neemt vooraf ook tijd om te luisteren naar je wensen en pijnklachten. Heb al veel massages gekregen maar deze behoorde met stip tot de beste ‘.
 Helga D.

‘ Bedankt voor de heilzame massage van laatstleden. Ik was aangenaam verrast door de aanpak, met verkennend gesprek bij aanvang, en de rustgevende behandeling daaraan toegevoegd. Het was een deugddoende behandeling, met direct rustgevend resultaat en op langere termijn toch grotendeels ook een pijnstillend resultaat! Ik ben zeer tevreden met deze ervaring en ga dit op termijn in mijn agenda nog opnieuw inplannen, als zijnde mijn momentje van onthaasten ‘.
 Elisabeth v O.

‘ Werken  in de sociale sector is niet altijd eenvoudig. Stress vermijden lukt niet altijd . Een goede massage houdt je lichaam in orde en ontspant je geest. Zo hield ik 35 jaar werken in de “zachte sector” vol tot aan mijn pensioen. Bedankt Frank voor je goede zorg en zijn!’.  Reinhilde C.

Reeds enige tijd goede klant bij Frank. Zeer getalenteerde masseur met persoonlijke benadering. Frank heeft een luisterend oor en “helende handen”. Verschillende massage vormen aangepast aan uw noden. Je verlaat de praktijk als “herboren”. Kortom…..”hemel op aarde” gevoel bestaat! Doen! ‘
Marc H.

‘ In mijn zoektocht naar ontspanning en mogelijkheden om als hoogsensitief persoon beter in mijn lichaam te komen kwam ik met Frank  in contact. Ik heb dit contact met hem persoonlijk als zacht, respectvol en veilig kunnen ervaren. De massages welke ik reeds meermaals heb ontvangen wil ik als volgt omschrijven: een warme tussenmenselijke aanraking in een zeer aangenaam warme ruimte waar alles voor ontspannen zijn aanwezig is. Zijn massages hebben voor mij het beoogde effect en brengen mij elke keer dieper terug in contact met mijn lichaam. Heilzaam, ik maak er heel graag tijd voor!’
 Annemie D.

‘Dag Frank, wàt heb ik genoten van je deugddoende massage !!!
Jouw zachte persoonlijkheid deed me onmiddellijk op mijn gemak voelen waardoor ik me helemaal kon overgeven aan het massage-gebeuren.
Fysiek beviel het onderdeel van de Holistic Pulsing me persoonlijk het meest, omdat het zo aangenaam aanvoelt als je lichaam zo  zachtjes geschud wordt, bijna een gevoel van heen en weer gewiegd te worden. Ik vind deze aanpak bijzonder, vooral ook omdat dit iets is dat je bij jezelf niet kan doen.
De bio energetische massage op zich met de biomassage-olie was natuurlijk ook héél ontspannend en werkte diep door tot in mijn cellen. Ik kon goed merken en voelen dat je al een ruime ervaring hebt hierin en je verzorgde ook beide kanten van mijn lichaam rug en buik evenwaardig.
Op emotioneel en energetisch vlak dan weer heb ik de ganse massageduur als zorgzaam koesterend ervaren, een gevoel van “eindelijk zorgt er eens iemand een moment voor mij ipv dat ik altijd de zorgende persoon ben”, een soort van “gedragen” worden.
Kortom, een weldadige ervaring die ik mezelf zeker regelmatig wens te gunnen, omdat ik en mijn lichaam dat waard ben’.
 C.R.

 ‘Het is een diepe, energetische  en tegelijk relaxerende massage die heel het lichaam behandelt op een uiterst professionele manier. Massagetijd word ruim benut. Is voor mij een heel positieve ervaring en voor herhaling vatbaar. Er is ook een heel goede prijs/kwaliteit verhouding’.
 D.B.

 ‘Een massage bij Frank is onwaarschijnlijk deugddoende en ontspannend. Ik moest even een barrière over want als vrouw vind ik het niet evident om een massage van een man te krijgen. Frank is zeer correct en professioneel wat uiterst aangenaam was en mijn mogelijkheid tot ontspannen alleen maar ten goede kwam. Een aanrader!’
Kathleen N.

‘De massage van Frank was heerlijk. Je voelt dat hij zijn tijd neemt en niet op zijn uurwerk aan het kijken is. Hij is op en top aanwezig en voelt heel goed aan hoe hard of hoe zacht hij de massage mag uitvoeren. Ontspanning troef!’
Hans L.

Zonder inkt kalligraferen jouw vingers
letters op mijn lijf.
Bij elke beweging van jouw handen
cirkelen de letters zich in woorden.
R e s p e c t
V e i l i g
G e b o r g e n
Ze fluisteren het zachte ritme aan.
Ik ‘ben’ op jouw tafel.
In het land waar alles ‘mag zijn’.
Waar verleden en toekomst onbestaand zijn
omdat ik enkel VOEL.
Puur is dit.
Eindelijk ‘thuis’.
De stilte zindert verder.
Mijn hart is geraakt!
Anaïs F.

Zeer goede ervaring gehad bij Touch of Heart.
Een kort gesprek om de verwachtingen af te toetsen werd gevolgd door een geweldige massage. Aanrader!
Toshoni T.

Een massage van Frank is erg fijn. Hij ontvangt je met  alle aandacht, waardoor je je op je gemak voelt. De massage zelf voelt als tijdloos aan. Het effect is dat ik heel ontspannen word, geniet en me bewust word van mijn lichaam en daar waar spanning zit. Dat kan ik dan makkelijker loslaten, waardoor mijn ademhaling ook (weer) dieper wordt. Heerlijk en verfrissend, echte aanrader.
Carole v. R.

Beste Frank, graag wil ik je bedanken voor de goede massage en ik heb er ook echt van genoten. Ik had dit al veel eerder moeten doen. De ontvangst was al van in het begin heel hartelijk en vriendelijk en ik voelde mij echt op mijn gemak. Ook bedankt voor het goede advies dat je me gaf naar aanleiding van mijn vraag betreft voeding en lifestyle.
Groetjes Matthieu.

Beter ga je niet kunnen vinden. Ik heb me nog nooit zo 100% kunnen ontspannen. Zoveel nieuwe energie nadien. Zulke liefdevolle aanrakingen. Totale aandacht voor jou. Je wordt echt gezien. Totaal geen haast. Een fijne warme en huiselijke sfeer. Kaarsjes branden, verwarmde massagetafel. Zeer fijne technieken. Zachte aanrakingen, druk en warmte zorgen dat er veel gebeurd in heel je lichaam. Een prachtige ervaring om aan iedereen aan te raden!
Annabelle R.

Na een stressvolle werkweek hier een afspraak gemaakt. Zeer vriendelijk ontvangen door Frank. Eerst een kleine inleiding gehad en zelf mogen aangeven wat ik precies wou. De massage was fenomenaal en uitgebreid, een echte aanrader! Mij zien ze zeker terug!
Jonathan G.

Deze man slaagt erin om je op een heel zuivere manier dichter bij je vrouwelijke kracht (innerlijk vloeiende energie) te brengen. ‘n Aanrader!
K.

Alles was perfect!
Aina S.

Een zeer deugddoende en relaxerende massage. Frank neemt er zijn tijd voor , met attentie voor specifieke problemen. Een aanrader!
P.C.

Nog nooit eerder een massage gehad waarbij ik zo weinig pijn ervaarde wanneer iemand toch zo heeft doorgewerkt op mijn spieren. Achteraf voelde het ook aan als een verlossing want er lag veel op mijn schouders. Ik vond de manier waarop je met mij sprak heel aangenaam, omdat dat op zich al voor een rustige sfeer zorgde. Ook de tip die je mij gaf om achteraf veel water te drinken, kon ik appreciëren!
M.M.

Zeer dankbaar voor heilzame behandeling na een drukke dag. Eerst maakte Frank tijd om te luisteren naar wat in mij leefde, samen met een lekkere thee was ik ideaal voorbereid om een zeer deugddoende gevarieerde warme ontspannende massage te ontvangen. De gloeiende kaarslichtjes en de aangename geurende etherische olie maakten het compleet. Een aanrader de handen van Frank !
C.W.

Thuis is waar ik mijn verhaal bij mijn schoenen mag laten liggen. als
een natte zware jas.
je vingers hebben vrij spel om mijn huid en botten te lezen. en te
beschrijven.
geen fake, geen ophef. het is goed. nergens anders waar ik nu liever
zou zijn. hier klopt een hart.
veilig is het binnen als een vrachtwagen voorbijdendert.
de voetstappen 
hierboven ademen mijn jeugd.
mijn vader leefde nog en dacht dat ik

sliep. stiekem strips lezen in een hoekje op de overloop.
moeheid wordt rust.
als een kind herken ik mijn schuilplaats. als de groten daar zijn
verraad jij me niet, dat weet ik.
je hand kraakt
mijn nek slaakt
een zucht van verlichting.
je hand verwacht mijn woordeloze traan al.
opluchting (als jouw buik rammelt mag de mijne dat ook).
ik voel me meer en meer bij mij bij jou. ogen liegen niet.
weer buiten is mijn jas licht en droog. kou daar zit ik niet mee.
binnen is het warm.
B.

Een warm onthaal door een warme man met warme handen. Ik had het er helemaal warm van gekregen… Perfect toch!?
A.R.

prikkelende (ont)prikkeling
twee met liefde uitgestoken handen
die vol warmte branden
prikkelen aangenaam mijn huid
denk-modus, nu ga jij eventjes uit
welkom verrassende aanraking
welkom diepgaande ont-moeting
welkom prikkelende (ont)prikkeling
op dit moment
zijn jullie eventjes helemaal mijn ding
Sofie

Heel rustig en vriendelijk welkom gesprek. Frank nam zijn tijd en gaf me zijn volledige oprechte aandacht. daarna kwam een rustige en heerlijk onspannende massage, en een fijn gesprek na afloop. net wat ik nodig had om te landen. dankje frank!
Ann v.H.

Frank is een ervaren masseur, het was een positieve ervaring, er staan terug wat blokjes bij op de accu. Bedankt !
Peter

Ik vind frank een prima masseur en ik krijg telkens een “welkom-gevoel” als hij mij ontvangt : hij vraagt uitgebreid hoe het met me gaat en welke massage ik die dag/avond wens.
Hij werkt dus echt à la carte, wat ik nog maar zelden ervoer.
Ik voel me ook telkens meer dan welgekomen en dat geeft mij niet alleen rust en ademruimte maar ook een blij gevoel.
Ik boekte ondertussen al verschillende keren een massage en daardoor is dat welkom-gevoel overgegaan in een “thuis-komen” gevoel.
Ik ging zowel naar Gent als naar Eeklo, en prefereer Eeklo omdat het daar muisstil is… heerlijk gewoon voor een HSP’tje zoals ik!
Elsie

Tweede keer bij  Frank van Touch of Heart massage en zeker niet de laatste keer! Een warm persoonlijk onthaal. Je voelt je direct op je gemak. Genoten van deze fantastische massage, helemaal ontspannen. Een echte aanrader!
Elsje

‘Een massage bij Frank is onwaarschijnlijk deugddoende en ontspannend. Ik moest even een barrière over want als vrouw vind ik het niet evident om een massage van een man te krijgen. Frank is zeer correct en professioneel wat uiterst aangenaam was en mijn mogelijkheid tot ontspannen alleen maar ten goede kwam. Een aanrader!’
Kathleen N

Een zalig ontspannende massage! Frank is enorm deskundig en vriendelijk! Een absolute aanrader!
Aline 

“GENIETEN”
Iris

Zeer vriendelijk onthaal, opgevolgd door een duidelijke beschrijving van wat ik precies kon verwachten van de massage. De massage was ontspannend en afwisselend. Op het einde was er ruimte om nog even na te bespreken. Een aanrader!
Liesbet
Zalig genieten!
Anoniem
Rustige, zachtaardige man. kent zijn stiel (geeft uitleg). fijne, deugddoende massage!
Tineke
Touch of Heart is de juiste omschrijving voor deze deugddoende massage. Frank is een man die heel goed aanvoelt wat je lichaam nodig heeft en dit doet hij op een heel respectvolle en aandachtige wijze. Het is zeker voor herhaling vatbaar.
Nancy
Ik kom altijd herbronnen terug! Frank neemt zijn tijd om te aanhoren wat jouw blokkades zijn en jouw wensen. Door zijn rustige uitstraling voel je je direct op je gemak voor een open gesprek. Hierna werkt hij perfect op de punten om je energie weer vrij te laten stromen. De massagetafel is lekker verwarmd met zachte handdoeken en je voelt je volledig in balans. Heb al veel ervaring met massagesalons maar Touch of Heart spant zeker de kroon! Heel professioneel, doeltreffend en zijn geld 100% waard! Frank staat altijd open voor feedback die hij bij de volgende afspraak meeneemt en toepast. Wil je je terug ontspannen, vrij, vol van energie en positief voelen dan moet je zeker de bio energetische massage proberen! Je keert zonder twijfel heel tevreden terug! :)
Eva


Ik had een thuisgevoel vanaf de eerste minuut. Ongelooflijke sfeer en voelde me weer helemaal  zen als ik ontspannen en herbronnen terug naar huis ging. Frank maakt de connectie tussen lichaam en geest en gebruikt zijn handen als zintuigen. Van harte bedankt!

Vincent

Frank is een aangename man. neemt de tijd voor je, ook achteraf. Zijn massage was rustgevend en relaxerend. Dankjewel.
Stijn

I don’t know how to explain and write about experiencing such a real and deep inner satisfaction after a treatment  like this!
Thank you very much!
Anoniem

Een héél herbronnende massage ervaren…Frank neemt de tijd, luistert, geeft goede raad en weet vooral waar hij mee bezig is, m.a.w. : ik kijk al uit naar de volgende keer. Bedankt! Warme groet
Kim

Warme open sfeer en een grondige ontspannende massage met een goed aanvoelen. Frank is een zacht en warm persoon.
Saartje

Heel ontspannende en fijne massage, aangename omgeving.
Julie

Heeft heel veel deugd gedaan, net wat ik nodig had!
Charlotte

Very good treatment, highly recommend. Very relaxing atmosphere.
Polina

Een ontspannen holistische massage, prima tot rust gekomen!
Anoniem

Even gedragen worden. net wat ik nodig had.
Peter

Super! 
Katleen V