TOUCH OF HEART

“Elke hand werkt genezend, als hij maar met liefde uitgestoken wordt.”

home > massage

The healing art of massage

Bio-Energetische massage is een holistische massagebehandeling op maat waarbij gebruik gemaakt wordt van helende technieken die inwerken op je lichaam, je psyche en je energiesysteem.

Een evenwicht brengende behandeling dus. Je maakt een dieper contact met wat er op dit moment in je gaande is.

Dit kan je helpen meer voeling te krijgen met je lichaam en je attent maken op jouw spannings-en/of pijnplekken.

Ook emotioneel en psychisch kan je ervaren hoe het nu met je gesteld is. Dit kan soms confronterend zijn maar je ook inzichten brengen rond zelfzorg, energieniveau, werk, stress, relatie, enzovoort. Dit alles uiteindelijk met één doel : méér zijn wie je werkelijk ten diepste bent!

Een massagebehandeling bestaat uit een combinatie van verschillende massagevormen. De gebruikte technieken zijn slechts een ingangspoort en hebben enkel als doel je te ontspannen en jouw eigen lichaams- intelligentie wakker te maken.

Massage is misschien wel het mooiste cadeau dat je kunt geven aan jezelf of anderen! Het zorgt dat je beter in je vel komt te zitten, ook letterlijk. Het ontspant, geeft energie en zorgt voor verbinding. Aangeraakt worden met aandacht en zorg, dat doet goed.

De gebruikte massagevormen zijn:

Wanneer een masssage?

Lichamelijke klachten (hoofdpijn, nek-, rug- en schouderklachten)
Veel in je hoofd zitten
Onrust voelen
Buikklachten
Vermoeidheid, overbelasting
Ontspanning & balans zoeken
Als geschenk aan jezelf of ander

Het is een goed idee om je regelmatig te laten masseren. Hoewel soms pijnlijk, als er storingen in het lichaam aanwezig zijn, is massage helend. Een goede massage is in ieder geval holistisch, werkt zowel geestelijk als lichamelijk, want er is een onlosmakelijke verbinding tussen lichaam en geest. Doel is lichaam en geest terug in balans en harmonie te brengen.

Massage helpt bij de productie van endorfines, de lichaamseigen pijnstillers, versterkt
ons immuunsysteem en werkt energetisch. De positieve effecten van massage zijn merkbaar op korte en op lange termijn.

Je merkt direct een heerlijke, diepe lichamelijke en emotionele ontspanning: de spieren zijn losgemaakt, de bloeddruk is genormaliseerd, de circulatie is gestimuleerd, de aanmaak van
adrenaline is verminderd, een snelle ademhaling en hartslag zijn vertraagd, de ademhaling wordt dieper en gelijkmatiger.

Afvalstoffen worden door een verhoogde vloeistofdoorstroming sneller afgevoerd. Het lymfestelsel profiteert meer van een massage dan eender welk lichaamssysteem. Het moet normaal zonder pomp de lymfevloeistof doorheen het lichaam verplaatsen om zo de afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. Massage is, in combinatie met lichaamsbeweging, de meest effectieve methode om deze vloeistof in beweging te krijgen, wat soelaas brengt bij zwellingen en vochtophoping. Soms kan ons lichaam wat hulp gebruiken. Extra water drinken na de massage helpt ook.

Op mentaal vlak kan je na afloop van een massage onbekommerd naar je eigen zorgen kijken.
Je bent kalmer, meer ontspannen en je voelt je gewaardeerd door de aangename aanraking en aandacht: persoonlijk, warm en respectvol. Ontspannen mensen kunnen helderder en positiever denken dan gespannen personen die onder stress gebukt gaan. Ze kunnen ook gemakkelijker beslissingen nemen. Bij ontspanning zijn de hersenen en emoties beter uitgebalanceerd. Tijdens een massage wordt het hormoon oxytocine aangemaakt, dat zorgt voor een goede balans in het lichaam en je een goed gevoel geeft. Het vormt een tegenwicht voor het stresshormoon cortisol.

Positief fysiek contact bevordert het humeur en de gezondheid. Fysiek contact is een eerste levens-behoefte, zoals eten en drinken. Wie regelmatig aangeraakt wordt, voelt zich niet alleen beter, maar heeft ook meer weerstand. Wie echter nooit wordt aangeraakt, voelt zich ongelukkig en zal fysiek verzwakken. Dat geldt voor mensen van alle leeftijden.

Op lange termijn ga je je beter in je vel voelen: een betere zelfkennis, zelfverzekerder, meer ontspannen en aangenamer in de omgang. Kortom, je komt steviger in je schoenen te staan.
Massage breng het hele lichaam in balans en heeft een positieve invloed op de geest.Een eenvoudige behandeling maar met een intens en heerlijk resultaat.
Reden genoeg om jezelf te laten verwennen met een heerlijke massage.


NU BOEKEN

Reviews

© 2020 TOUCH OF HEART  | ALL RIGHTS RESERVED | DESIGNED BY www.slowandmindful.be